Kifestő, ami legalább annyira a szülők álma, mint a gyerekeké

2017. szeptember 18. 13:50 - Bolvária Blog

Igaz, ma szépen sütött a nap, de mivel itt az ősz, egyre inkább fel kell készülnünk a benti, otthon-ülős programokra is. Jó, ha betárazunk néhány új ötlettel, hogy ne csak a megszokott játékokat játszuk.
Mi, ha tudunk, mindennap a levegőn vagyunk, és egy héten 2-3 alkalommal legalább kimozdulunk, hogyha találunk valamilyen klassz lehetőséget.
A változatosság mindannyiunknak jót tesz.

A héten ünnepeltük a kisebbik lányunk szülinapját, a játékboltban bolyongva rátaláltam egy igazán szuper dologra!
Egy olyan kifestő füzetre, amihez csak vízre van szükség, nem lehet kiönteni, maszatolni, elszakítani. Ráadásul, ha megszárad a papír, akkor újra fehér felületet kapunk, és kezdődhet elölről a móka. Egy ilyen kifestő, azt hiszem inkább, a szülők álma, mint a gyerekeké :) De a viccet félretéve, nálunk mind a két lány, nagyon élvezte!
20170917_102346.jpg20170917_102606.jpgA füzet spirálos, úgyhogy az apró kezeknek is könnyű lapozni, ráadásul jó vastag – ez azért is jó mert nem szakad el, másfelől meg azért, mert nem lyukad ki a már vízzel kifestett papír. Egy speciális “toll” van hozzá, aminek a belsejét megtöltjük vízzel, és tádááám, már indulhat is a szinezés. Nem folyik a tollból a víz, éppcsak annyi amennyi kell. A speciális bevonatú papírról, a víz hívja elő a színeket, ráadásul további izgalmat jelent, hogy nemcsak a feketével kontúrozott ábrák telítődnek meg színnel, hanem ha a hátteret is kiszínezik, más meglepetés figurákkal is találkozhatnak a gyerekek! 
Három éves kortól ajánlott, de nálunk a két éves is iszonyúan élvezte. Nyilván néhá belekortyolt a vízbe, ami a tollban van, de nem sok minden lehet elrontani ebben a játékban (mondjuk arra figyeljetek, hogy ne a lapokon élezzék a körmüket a csemeték, mert ha lekaparják a bevonatot a papírról, akkor egy idő utaán csak színes képek lesznek).
20170917_102908.jpg20170917_103127.jpgNálunk a festés rendszeres program, és nagyon szeretem ahogyan saját maguk kitalálják a formákat, és a színeket, az eszközöket (ecset, kezük, szivacs), ahogyan szeretnének alkotni. De néha nagyon jó, hogyha egy ilyen kevés kosszal járó dolog is hosszú időre lefoglalja őket, ráadásul simán magunkkal vihetjük, hogyha orvoshoz, vagy hivatalba kell mennünk, és sokat kell várakoznunk. Maximum egy kis víz utánpótlásra lesz szükségünk :).

komment
süti beállítások módosítása