Szabadban pici babával: 3+1 kedvencem

2018. április 22. 17:25 - Bolvária Blog

Annyira gyönyörű idő volt a hétvégén! Gondolom Ti is örültetek neki, ilyenkor annyira jó kimozdulni, és csavarogni egyet valahol. Habár még csak 1,5 hetes a legkisebb lányunk, a szép időnek köszönhetően kimehetünk egy rövid időre a szabadba. Igyekszem a gyermekágyi időszakot pihenéssel tölteni – már amennyire egy 2,5 és egy 4 éves mellett ez megoldható – a friss, tavaszi (szinte nyári) levegő engem is feltölt.
Pici babával nem mindig könnyű kimozdulni, de hogyha jól összepakolásszuk a fontosabb dolgokat akkor megkönnyítjük, és élvezetessé tesszük a közös együttlétet mindannyiunk számára.
kep.jpgÖsszegyűjtöttem 3+1 terméket , amelyek a kedvenceim, mert praktikusak, szépek és elengedhetetlennek tartok, ha útnak indulunk.

1. Felhő szoptatós kendő
Nem hiszem, hogy ki lehet úgy mozdulni, hogy egy baba ne éhezzen meg, bármilyen rövid időre is megyünk el – legalábbis nekünk eddig még sosem sikerült. Ha mást nem, a megváltozott környezet, az idegen zajok miatt kér egy kis nyugtató összebújást. Lehet, hogy egy rövid időt tudunk nyerni a játszó cumival, de talán számunkra is jobb, hogyha mi magunk nyugtatjuk meg.
A nyilvános helyen való szoptatás zavarba ejtő, a mellékhelységbe való elvonulás pedig kellemetlen. Éppen ezért tökéletes megoldás egy szoptatóskendő. Főleg olyan, mint a Felhő kendő amit se csatok, se gombok, se semmi tényező nem bonyolít túl, ami az éppen farkaséhes baba, és az ezen stresszelő anyuka idegeit tovább húzná.
Rugalmas, légáteresztő anyagának köszönhetően könnyed, és kényelmes vele a szoptatás.
1.JPG2. Grudo mini pelenkázó
A Grudo márkáról már korábban írtam Nektek, de ismét figyelmetekbe szeretném ajánlani az egyik szuper termékét, a mini pelenkázót.
Gruiz Dóra által tervezett mini pelenkázó szuper kísérő, hogyha elmegyünk otthonról. Ezt a kis táskát, ha kihajtjuk, akkor találunk több zsebet, egy cumitartó kapcsot, és egy olyan felületet, ahová a babát fektethetjük a pelenkázás során. Ez amúgy lecipzározható, és mosható szükség esetén. Én sosem szerettem csak úgy lefektetni a babát, akármilyen tisztának tűnő pelenkázó is volt ott, ahol éppen jártunk. Ez egy higénikus megoldás, ráadásul a zsebeknek köszönhetően nem kell izgulnunk, hogy otthon felejtünk valamit.
img_20180422_141111.jpgimg_20180422_140947.jpg3. Napvitorla babakocsira / hordozóra
A közvetlen napsugárzás nem tesz jót a baba bőrének, ráadásul zavarhatja is őket a séta során. A napvitorlát én ezért szeretem, mert egy egyszerű megoldás, és gyorsan feltehető szinte bármilyen babakocsira. Ráadásul nagyobb babák esetében, talán könnyebb az altatás is, hiszen kizárjuk a külvilágot így.
Mi először tavaly vettünk ilyen, nagy hasznát vettük például Horvátországban, amikor a 1,5 éves kislányunk sehol nem tudott elaludni – mert inkább a medencében / tengerben fürdött volna egész nap.
vitorla.jpg+1. Puha, design takaró
Egy puha, könnyű takaró mindig van nálunk, hogyha hirtelen hűvösebb lenne, szeles idő támadna, vagy csak egyszerűen légkondicionált helyre mennénk be.
A világos szín visszaveri a fényt (például, ha napsütésben, de erős szélben sétálunk és betakarjuk a babát), a puhaságát pedig szeretik a legkisebbek is.
Ez a takaró pedig külön kedves számomra, hiszen a barátnőim kezei közül került ki. A takaró, a Little Factory nevével van fémjelezve, és a rajta lévő levelek pedig Suplicz Pajor Hanna kezemunkái, a Hanna Pajor Illustrationtől.
img_20180415_121449.jpg

komment
süti beállítások módosítása